&data_array_nav=11$CARS$0$1$429^100$Drive extra$0$99$441^105$Portfoliokaarten$0$94$444^107$Beroepstaken$0$90$438^109$Leerjaar 1$0$108$446^106$Theorie$0$90$437^110$Leerjaar 2$0$108$447^116$Films$0$90$453^112$Portfoliokaarten$0$90$444^90$CARS - Drive$0$1$436^108$CARS - Shift$0$1$445^96$Bladeren$0$1$439^111$Bestellen?$0$1$448^13$Contact$0$1$433^99$Extra$0$1$449&data_array_content=429$undefined$Enthousiaste reacties tijdens [amp]apos;Meet [amp]amp; Greet ..Hoezo vernieuwing?![amp]apos;
Op 19 maart organiseerde Uitgeverij Innovam [amp]apos;Meet [amp]amp; Greet ...Hoezo vernieuwing?! [amp]apos; voor docenten motorvoertuigtechniek van vmbo en roc.

De ruim 50 docenten werden deze middag uitgebreid geïnformeerd over
het aanbod voor 2014-2015, het nieuwe, innovatieve lesmateriaal van Uitgeverij Innovam én de nieuwe, digitale boekenkast van Innovam, Navigator.
De docenten reageerden enthousiast en nieuwsgierig op de ingezette vernieuwing van het lesmateriaal. Alle aanwezigen ontvingen digitaal een demotoegangscode voor Navigator, waarmee zij direct aan de slag konden.

Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om educatief adviseur Leen van den Hil, die onlangs met pensioen ging, nog eens de hand schudden. Daarnaast konden veel docenten (nader) kennismaken met de nieuwe adviseurs Jenneke de Winter en Sjoerd Flonk.

Ter afsluiting van de bijeenkomst zorgde Johan Goossens, cabaretier en docent Nederlands op een ROC, voor een brede grijns met herkenbare anekdotes over zijn ervaringen in het onderwijs.
maart 2014

Opvolgers voor Leen van den Hil
Voor vele van u is Leen van den Hil een bekend gezicht. Hebt u vragen over de producten van Uitgeverij Innovam, of wilt u advies? Leen komt graag bij u langs om uitleg te geven en de mogelijkheden te bespreken. Binnenkort verandert dit, want op 1 januari 2014 gaat Leen genieten van zijn welverdiende pensioen!
Uitgeverij Innovam heeft twee goede opvolgers van Leen gevonden: Sjoerd Flonk en Jenneke de Winter. De komende maanden stelt Leen in zijn bezoeken Jenneke en Sjoerd zo veel mogelijk persoonlijk aan u voor; wellicht hebt u al kennis met hen gemaakt. Is er nog geen bezoek gepland, maar wilt u wel graag kennismaken met Sjoerd en Jenneke? Neem dan contact op met Sjoerd (06 - 51 19 09 73) of Jenneke (06 - 53 21 51 89).
november 2013

Boeiende docentenmiddag in MBO Automotive Centre (M.A.C.)
Op 2 oktober waren bijna dertig docenten uit vmbo en mbo bijeen in het MBO Automotive Centre (M.A.C.) in Helmond. M.A.C. is een erkend Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV). Hierin werken vier ROC[amp]apos;s, een hbo-instelling, het bedrijfsleven én Innovam samen.
Innovam koos deze locatie om docenten te informeren en van gedachten te wisselen over diverse actuele onderwijsontwikkelingen. Daarnaast brachten de aanwezigen een bijzonder bezoek aan het testcentrum van TNO.
Het werd een boeiende middag met veel interessante gesprekken!
oktober 2013


Boekenlijsten opstellen wordt een makkie!
Uitgeverij Innovam maakt het u graag zo makkelijk mogelijk.
Daarom is er nu onze BESTELWIJZER 2013!

In de BESTELWIJZER 2013 zijn alle uitgaven en aanvullende opties schematisch weergegeven. Aan de hand van de bekende niveaukleuren rood, groen, blauw en oranje komt u stap voor stap bij precies de ISB-nummers en prijzen die u nodig heeft.
Dat is handig!

Kijk meteen op www.uitgeverijbestelwijzer.innovam.nl.
april 2013

CARS - Drive en CARS - Shift verkrijgbaar in verschillende vormen
Voor het nieuwe schooljaar is het materiaal van CARS - Drive en CARS -Shift verkrijgbaar in verschillende vormen:
* als hybridepakket (digitaal én boeken)
* in combinatie met SML-opdrachten
* alleen digitaal
* in boekvorm.
Klik op het tabblad CARS - Drive of CARS - Shift voor uitgebreide informatie.
april 2013

Nieuwe films bij CARS - Drive
CARS - Drive is verrijkt met zes nieuwe films. De films laten, zoals u inmiddels gewend bent, in duidelijke beelden en teksten de uitvoering van een deeltaak zien in een levensechte situatie. De films duren drie à vier minuten. Er zijn nu in totaal 36 films bij de beroepstaken van CARS - Drive.

De nieuwe films zijn in de digitale leeromgeving gekoppeld aan de volgende CARS - Drive beroepstaken:
Remsysteem onderhouden en repareren: Trommelremschoenen vervangen
Distributie onderhouden en repareren: Kleppen stellen en Distributieriem vervangen
Startsysteem onderhouden en repareren: Startmotor vervangen
Uitlaat controleren en vervangen: Uitlaatdemper vervangen
Uitgebreide servicebeurt uitvoeren: CO-meting uitvoeren
Comfort- en veiligheidssytemen onderhouden en repareren: Trekhaakstekkerdoos monteren
oktober 2012


Interessante extra[amp]apos;s bij beroepstaak [amp]apos;Hybride en elektrische auto[amp]apos;s verkennen[amp]apos;
Elders op deze website kunt u een [amp]apos;bouwplaat[amp]apos; met losse componenten downloaden bij de nieuwe CARS - Drive beroepstaak [amp]apos;Hybride en elektrische auto[amp]apos;s verkennen[amp]apos;! De bouwplaat geeft inzicht in de principe-opbouw van een elektrische auto. U kunt deze fraaie bouwplaat afdrukken op elk gewenst formaat en bijvoorbeeld in uw lokaal ophangen.
Ook vindt u er een Flash-animatie die interactief inzicht geeft in plaats en functie van de componenten van een elektrische auto.
Klik op [amp]apos;Extra[amp]apos; bovenaan deze website en vervolgens links op Drive Extra om de bestanden te downloaden.
september 2012

Speciaal voor docenten
Gebruikt u CARS - Drive of CARS - Shift? Vraag dan snel de gratis cd-rom aan met alle antwoorden en alle afbeeldingen bij het lesmateriaal. De perfecte ondersteuning van uw lessen.
Stuur een e-mail naar uitgeverij@innovam.nl, geef aan of u Drive of Shift wilt ontvangen, en u heeft ‘m binnen twee weken in huis!
september 2012

Get Started: de kracht van herhaling
In de beroepstaken van CARS - Drive en BIG WHEELS - Drive wordt regelmatig verwezen naar hoofdstukken uit het boek ‘Get Started’.
Deze verwijzingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor leerlingen zonder autotechnische vooropleiding.
In de praktijk blijkt ‘Get Started’ ook zeer goed bruikbaar als opfrisleerstof en als naslag voor de benodigde basiskennis. Dat geldt ook voor leerlingen die met bijvoorbeeld een vmbo-diploma motorvoertuigentechniek aan hun niveau 2 opleiding beginnen. Auteur en docent Hans de Goede: “De leerlingen herhalen onderwerpen van hun vooropleiding. Ik ervaar zelf dat de leerlingen door de kracht van deze herhaling de nieuwe stof sneller en beter onder de knie krijgen.” Uitgeverij Innovam adviseert dan ook ‘Get Started’ in te zetten als basis bij de niveau 2 lesstof, zowel voor de personen- als de bedrijfsauto-opleiding.
september 2012

ENTHOUSIASTE REACTIES TIJDENS GEBRUIKERSBIJEENKOMST
Op 1 februari vond de gebruikersbijeenkomst CARS - Drive plaats in het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam. De docenten werden uitgebreid geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen en konden ervaringen uitwisselen met collega-docenten en medewerkers van de uitgeverij.
Tijdens de borrel konden de aanwezigen een proefrit maken in een Tesla Roadster, Nissan Leaf of Smart Electric Drive. Vooral de Tesla Roadster was erg populair!
Lees hier het uitgebreide verslag.
februari 2012


CARS – Drive Beroepstaken: films, nieuw voorschakelboek en kleine wijzigingen
• Er zijn tien nieuwe films ontwikkeld bij de beroepstaken van CARS - Drive.
In totaal zijn er nu ruim dertig films beschikbaar! Elke film demonstreert een beroepshandeling in een echte praktijksituatie. Zo kunnen leerlingen de theorie ook zien! Bekijk hier hoe zo’n film eruitziet.
• Er is een nieuw voorschakelboek voor niveau 2 AT: CARS – Drive Get Started. Get Started is een theorieboek Basis Voertuigtechniek waarmee zij-instromers snel hun basiskennis op peil kunnen brengen. CARS – Drive Get Started vervangt de bekende AMB-map.
• In CARS - Drive Beroepstaak 1 zijn alle verwijzingen naar de AMB-map vervangen door verwijzingen naar CARS – Drive Get Started. Daarnaast zijn enkele kleine correcties doorgevoerd in de Beroepstaken. Daarom hebben alle artikelen uit de reeks CARS – Drive Beroepstaken een nieuw ISBN gekregen.
Heeft u de vorige versie van de CARS – Drive Beroepstaken? Geen nood, de oude en de nieuwe versie kunt u naast elkaar gebruiken!
oktober 2011

CARS – Drive Theorie: een toets bij elke module!
Bij alle modules van CARS – Drive Theorie is nu ook een toets beschikbaar. De toetsen zijn digitaal beschikbaar via een CARS - Drive-licentie in de LearningBOX.
Geen licentie? Bestel de toetsen via uitgeverij@innovam.nl
oktober 2011

EAT Praktijk wordt CARS – Shift Praktijk
Ook de praktijkmap EAT heeft nu een nieuw jasje gekregen. EAT Praktijk heet vanaf nu CARS – Shift Praktijk! Verder verandert er helemaal niets: de inhoud blijft gelijk, net als het ISBN-nummer en de prijs: ISBN 978 90405 33365 a € 57,00.
oktober 2011

Nieuwe IDL’s
In de LearningBOX is een flink aantal nieuwe IDL’s (Interactieve Digitale Leermiddelen) beschikbaar. Daarmee kunt u uw lessen nog interactiever maken!
oktober 2011
$0$Meet.jpg$Jennke Sjoerd en Leen optie uitsnede.jpg$MAC-TNO.jpg$$$$1^433$undefined$Heeft u vragen over de leerstof of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact op met één van onze adviseurs:
Jenneke de Winter 06 - 532 151 89
Sjoerd Flonk 06 - 511 909 73

Wilt u CARS bestellen? Klik dan hier!
$0$Jennke Sjoerd en Leen optie uitsnede.jpg$$$$$$1^436$undefined$CARS - Drive...

...is het vertrouwde lesmateriaal voor de opleiding Autotechnicus niveau 2.
U vindt er de technische ontwikkelingen van de laatste jaren, helder uitgelegd en geïllustreerd met veel duidelijke afbeeldingen in kleur.

... sluit precies aan bij het kwalificatiedossier en is uitstekend geschikt voor beroepsgericht onderwijs. Het sluit ook naadloos aan bij Power On! voor niveau 1, zodat de doorlopende leerlijn nu echt werkelijkheid wordt.

...biedt een groot aantal films van beroepshandelingen in een echte praktijksituatie. Leerlingen kunnen zo de theorie ook ‘zien’!

...heeft het antwoord op alle vragen in het materiaal, overzichtelijk verzameld op cd-rom.

.... is verkrijgbaar als hybridepakket (digitaal en boeken), digitaal en in boekvorm!

... digitaal bevat nu ook theorie en beroepstaak ‘Hybride en elektrische auto’s’ en de voorschakelcursus Get Started.

... digitaal bevat natuurlijk ook films, digitale vragen en toetsen, Workshop autotechnische data, beoordelingssysteem en leerlingvolgsysteem! CARS - Drive Innovam digitaal bevat bovendien alle relevante IDL’s. Let op: Electude brengt een jaarlijkse schoolbijdrage (zgn. domeinkosten) in rekening.

... is nu in de LearningBOX ook verkrijgbaar als hybridepakket in combinatie met SML-opdrachten en Audacon. LET OP: in deze SML-hybridepakketten zijn IDL’s en de SML-opdrachten op papier NIET inbegrepen!

...organiseert regelmatig interessante gebruikersbijeenkomsten.

... is de perfecte voorbereiding op het examen voor Autotechnicus niveau 2!
$0$Module verlichting en signalering.jpg$$$$$$1^437$undefined$CARS - Drive theorie

* CARS - Drive theorie bestaat uit 20 technische en 4 algemene theoriemodules.

* CARS - Drive theorie behandelt de technische ontwikkelingen van de laatste jaren, geïllustreerd met veel duidelijke afbeeldingen in kleur.

* CARS - Drive theorie sluit precies aan bij het kwalificatiedossier en is uitstekend geschikt voor beroepsgericht onderwijs. Het sluit ook naadloos aan bij Power ON! voor niveau 1, zodat de doorgaande leerlijn nu echt werkelijkheid wordt.

* CARS - Drive is nu ook verkrijgbaar als hybridepakket in combinatie met de SML-opdrachten.

* CARS - Drive is de perfecte voorbereiding op het examen voor Autotechnicus niveau 2!

Nieuwsgierig?
Wilt u het vernieuwde materiaal eerst bekijken? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs Jenneke de Winter (06 - 53 21 52 89) of Sjoerd Flonk (06 - 51 19 09 73). Zij komen graag bij u langs!

Direct bestellen?
CARS - Drive theorie kunt u direct bestellen op de website www.uitgeverij.innovam.nl. Klik op niveau 2 / CARS - Drive.
$0$CARS Drive omslag.jpg$$$$$$1^438$undefined$CARS – Drive beroepstaken

* CARS - Drive beroepstaken bestaat uit 17 praktijkgerichte beroepstaken, waarin alle theorie voor de opleiding Autotechnicus aan de orde komt.

* Elke beroepstaak begint met een realistische situatieschets. Van daaruit gaat de leerling aan de slag met praktische deeltaken en opdrachten.

* In enkele beroepstaken wordt verwezen naar Get Started. Get Started is vooral bedoeld voor leerlingen zonder autotechnische vooropleiding. Maar u kunt Get Started ook heel goed gebruiken als opfrisleerstof.

Nieuwsgierig?
Wilt u het vernieuwde materiaal eerst bekijken? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs Jenneke de Winter (06 - 53 21 52 89) of Sjoerd Flonk (06 - 51 19 09 73). Zij komen graag bij u langs!

Direct bestellen?
U kunt de beroepstaken CARS - Drive direct bestellen op www.uitgeverij.innovam.nl, klik op Niveau 2/ CARS - Drive.
$0$Omslag Cars Drive beroepstaken.jpg$$$$$$1^439$undefined$Klik HIER om te bladeren in een beroepstaak CARS - Drive.

Klik HIER om te bladeren in een theoriemodule CARS - Drive.
$0$Module verlichting en signalering.jpg$Omslag Cars Drive beroepstaken.jpg$$Theorie$Beroepstaak$$3^441$undefined$Beroepstaak 17 deeltaak 6: V4-meting
Beroepstaak Hybride en elektrische voertuigen verkennen, deeltaak 6:
Contour leeg
Contour ingevuld
Componenten
Flash animatie

Aanpassingen Toets CARS - Drive – Ontstekingssystemen

Er zijn een paar foutjes gesignaleerd in de toets bij Ontstekingssystemen. Deze zijn gecorrigeerd en doorgevoerd in de pdf en op de digitale platforms LearningBox en Argo. Het betreft de vragen 20, 23 en 25. Als u het complete docentenmateriaal bij CARS Drive met de aangepaste toets (opnieuw) wenst te ontvangen, stuur dan een mailtje naar utigeverij@innovam.nl.

$0$$$$$$$0^444$undefined$CARS - Drive portfoliokaarten

Bij elke CARS - Drive beroepstaak hoort een portfoliokaart waarop de u vorderingen van de leerling kunt bijhouden. Deze kaarten vindt u in het digitale materiaal én in de boeken, en u kunt ze ook hieronder downloaden:

Beroepstaak 01 - Contact aan... starten
Beroepstaak 02 - Servicebeurt uitvoeren
Beroepstaak 03 - Banden controleren en repareren
Beroepstaak 04 - Koelsysteem onderhouden en repareren
Beroepstaak 05 - Remsysteem onderhouden en repareren
Beroepstaak 06 - Laadsysteem onderhouden en repareren
Beroepstaak 07 - Distributie onderhouden en repareren
Beroepstaak 08 - Verlichtingssysteem onderhouden en repareren
Beroepstaak 09 - Startsysteem portfoliokaart
Beroepstaak 10 - Uitlaat portfoliokaart
Beroepstaak 11 - Wielophanging portfoliokaart
Beroepstaak 12 - Uitgebreide servicebeurt portfoliokaart
Beroepstaak 13 - Aandrijfsysteem portfoliokaart
Beroepstaak 14 - Motorconditie portfoliokaart
Beroepstaak 15 - Vierwieluitlijnen portfoliokaart
Beroepstaak 16 - Dieselbrandstofsysteem portfoliokaart
Beroepstaak 17 - Comfort en veiligheid portfoliokaart
$0$CARS Drive omslag.jpg$$$$$$1^445$undefined$CARS - Shift...

...is het vertrouwde lesmateriaal voor de opleiding Eerste Autotechnicus niveau 3.
U vindt er de technische ontwikkelingen van de laatste jaren, helder uitgelegd en geïllustreerd met veel duidelijke afbeeldingen.

... sluit precies aan bij het kwalificatiedossier en is uitstekend geschikt voor beroepsgericht onderwijs. Het sluit ook goed aan bij CARS - Drive voor niveau 2, waardoor een doorlopende leerlijn ontstaat.

...heeft het antwoord op alle vragen in het materiaal, overzichtelijk verzameld op cd-rom.

.... is verkrijgbaar als hybridepakket (digitaal en boeken) én in boekvorm!

... hybridepakket bevat ook digitale vragen en toetsen, Audacon autotechnische data, beoordelingssysteem en leerlingvolgsysteem!

... is nu in de LearningBOX ook verkrijgbaar als hybridepakket in combinatie met SML-opdrachten en Audacon. LET OP: in deze SML-hybridepakketten zijn IDL’s en de SML-opdrachten op papier NIET inbegrepen!

... is de perfecte voorbereiding op het examen voor Eerste Autotechnicus niveau 3!
$0$Cars Shift praktijk.jpg$$$$$$1^446$undefined$CARS - Shift theorie leerjaar 1

CARS - Shift theorie leerjaar 1 bestaat uit 8 modules:

* Motormechanische systemen
* Thermodynamica en motormechanica
* Hydraulische remsystemen
* Carrosseriecomfort-, veiligheids- en verlichtingssystemen
* Organisatie
* Energiesystemen benzine
* Transmissiesystemen
* Exploitatie

Nieuwsgierig?
Wilt u het vernieuwde materiaal eerst bekijken? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs Jenneke de Winter (06 - 53 21 52 89) of Sjoerd Flonk (06 - 51 19 09 73). Zij komen graag bij u langs!

Direct bestellen?
CARS - Shift theorie kunt u direct bestellen op de website www.uitgeverij.innovam.nl. Klik op niveau 3 / CARS - Shift.
$0$Cars Shift praktijk.jpg$$$$$$1^447$undefined$CARS - Shift theorie leerjaar 2

CARS - Shift theorie leerjaar 2 bestaat uit 7 modules:

* Energiesystemen diesel
* Weggedrag
* Start- en laadsystemen
* Veiligheid, gezondheid en milieu
* Warmtewisselsystemen
* Energiesystemen autogas
* Presentatie, kwaliteit en communicatie

Nieuwsgierig?
Wilt u het vernieuwde materiaal eerst bekijken? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs Jenneke de Winter (06 - 53 21 52 89) of Sjoerd Flonk (06 - 51 19 09 73). Zij komen graag bij u langs!

Direct bestellen?
CARS - Shift theorie kunt u direct bestellen op de website www.uitgeverij.innovam.nl. Klik op niveau 3 / CARS - Shift.
$0$Cars Shift praktijk.jpg$$$$$$1^448$undefined$CARS...

... is verkrijgbaar in drie vormen: hybridepakket, digitaal en boeken.

...hybridepakketten en digitale varianten hebben allemaal een nieuw ISBN.

... is digitaal beschikbaar in twee digitale leeromgevingen: LearningBOX en Argo – Electude.

...vouchercodes voor het digitale materiaal worden direct bij de boeken geleverd (bij hybridepakketten) of op papier naar u verzonden.

Klik links naast de afbeeldingen op de uitgave van uw keuze voor alle bestelinformatie.

Direct bestellen?
Bestel CARS direct op www.uitgeverij.innovam.nl. CARS - Drive of Niveau 3 CARS - Shift.

Zoekt u ISBN-nummers of prijzen?
Klik links op de artikelsoort van uw keuze.

Keuze nog niet gemaakt?
De interactieve digitale Bestelwijzer helpt u bij het maken van uw keuze.

$0$CARS Drive omslag.jpg$Cars Shift praktijk.jpg$$$$$1^449$undefined$Klik links voor extra informatie.
$0$CARS Drive omslag.jpg$Cars Shift praktijk.jpg$$$$$1^453$undefined$CARS - Drive films

CARS - Drive is verrijkt met een aantal instructiefilms. Hierin zijn in een paar minuten de ‘highlights’ te zien uit de beroepstaken, uitgevoerd in een werkplaats. De ‘voice-overs’ geven alle handelingen en onderdelen een duidelijke naam en zetten aan het eind alles nog eens op een rijtje.

Dit zijn de zeven laatste films:
* Trommelremschoenen vervangen
* Uitlaatdemper vervangen
* Startmotor vervangen
* Trekhaakstekkerdoos monteren
* Distributieriem vervangen
* CO-meting uitvoeren
* Kleppen stellen.

Hier vindt u een overzicht van alle films.

In de digitale leeromgevingen zijn de films gekoppeld aan de betreffende deeltaak.

Wilt u weten hoe zo[amp]apos;n film eruitziet? Klik hieronder:
* Koppelingsbediening controleren
* Wiel balanceren
$0$CARS Drive omslag.jpg$$$$$$1&data_array_links=Power ON!$$http://www.uitgeverijinnovam.nl/poweron$1$0^POWER2Drive$$http://www.uitgeverijinnovam.nl/power2drive$1$0^CARS$$http://www.uitgeverij.innovam.nl/carsdrive$1$0^BIG WHEELS$$http://www.uitgeverij.innovam.nl/bigwheels$1$0^NL$$http://www.uitgeverijinnovam.nl/niv/$1$0^BESTELWIJZER$$http://www.uitgeverijbestelwijzer.innovam.nl$1$0^Innovam$$http://www.innovam.nl$1$0&go=true